Heroesinarizona
Image default
Business / Transportation and Logistics

Wat kost een loodgieter?

De kosten voor een loodgieter kunnen sterk verschillen per loodgieter en per klus. De ene loodgieter rekent voorrijkosten, de ander niet. Het is daarom lastig te zeggen wat u precies zal betalen voor de werkzaamheden waarvoor u een loodgieter nodig heeft. Om u een duidelijker beeld te geven van de kosten die een loodgieter meeberekend in de prijs staan hieronder de factoren die meespelen.

Berekening van de kosten

 Gemiddeld genomen kost een loodgieter tussen de €40,- en €70,-. De volgende factoren spelen voor de loodgieter mee bij het berekenen van de prijs u moet betalen:

  1. Apparatuur & gereedschap – De meeste loodgieter hebben voor het verhelpen en vinden van lekkages bepaalde apparatuur waarmee ze in no time de lekkage op kunnen sporen. Andere loodgieters die dit niet hebben doen er waarschijnlijk vele malen langer over om een dergelijke lekkage te vinden en dat kan de kans op blijvende schade vergroten. Door de moderne apparatuur en gereedschap waar sommige loodgieters over beschikken betaalt u dus extra, maar u kunt wel verwachten dat uw probleem sneller wordt verholpen.
  2. Urgentie – Bij een spoedgeval worden er meer kosten in rekening gebracht dan bij een normaal geval. Bij een spoedgeval is het vaak van belang dat de loodgieter binnen een uur bij u ter plaatsen is. Om dit waar te maken, zal uw loodgieter andere klussen op zij moeten zetten.
  3. Ervaring – Sommige loodgieterbedrijven zijn generatie op generatie doorgegeven en hebben een grote, trouwe klantenkring. Omdat het werk door veel expertise goed wordt gedaan betaalt u voor de kwaliteit die wordt geleverd. De kans dat uw loodgieterswerkzaamheden in één keer goed worden gedaan door een ervaren loodgieter is natuurlijk vele malen groter dan wanneer u dit laat doen door een beginnende loodgieter.
  4. Voorrijkosten – zoals eerder vermeld zijn de voorrijkosten ook een factor voor de uiteindelijke prijs die u moet betalen. Heel simpel: de ene loodgieter brengt deze kosten wel in rekening en de ander niet.

Wanneer u opzoek bent naar een goedkope loodgieter bij u in de buurt is SAM Loodgieter Leiden uw partner. Onze loodgieters hebben één voor één jarenlange expertise en kunnen snel en goedkoop uw loodgieterswerkzaamheden voor u uit handen nemen.