Breaking News

Heroesinarizona

Voordelen van spuitgieten voor de productie van onderdelen

Spuitgieten is een zeer veelzijdige methode om onderdelen en producten te produceren. Het is één van de aangewezen methodes om delen te vervaardigen omdat het veelvoudige voordelen ten opzichte van andere methodes heeft. Niet alleen is spuitgieten eenvoudiger en betrouwbaarder, het is ook uiterst efficiënt.

Spuitgieten gedetailleerd en complex geen probleem

Bij spuitgieten worden de matrijzen blootgesteld aan extreem hoge druk. Hierdoor wordt de kunststof in de matrijzen harder tegen de matrijs gedrukt en is het mogelijk om een grote hoeveelheid details toe te voegen aan het ontwerp van elk onderdeel. Bovendien kunnen door de hoge druk tijdens het gietproces complexe en ingewikkelde vormen gemakkelijk worden ontworpen en geproduceerd. Vormen die anders te ingewikkeld en duur zouden zijn geweest om te produceren.

Spuitgieten levert een hoog rendement

Nadat de matrijzen volgens de specificaties van de klant zijn ontworpen en de persen zijn voorgeprogrammeerd, is het eigenlijke proces zeer snel in vergelijking met andere methoden. Het kunststof spuitgietproces neemt nauwelijks tijd in beslag en dit maakt het mogelijk om meer onderdelen uit één enkele matrijs te vervaardigen. De hoge productie output maakt spuitgieten rendabel en efficiënt.

Automatisering om productiekosten te besparen

Het spuitgieten van kunststof is een geautomatiseerd proces. Een groot deel van het spuitgietproces wordt uitgevoerd door machines en robotica die een enkele operator kan controleren en beheren. Automatisering helpt om de productiekosten te verlagen, aangezien de overheadkosten aanzienlijk worden verminderd. Bovendien worden de totale kosten voor de productie van de onderdelen verlaagd en deze kostenbesparing kan gemakkelijk worden doorberekend aan de klant. Bovendien maakt automatisering het mogelijk om nauwkeurige en nauwkeurige spuitgietmatrijzen te maken.

Conclusie

Het gebruik van spuitgieten zorgt er ook voor dat de geproduceerde onderdelen na de productie nauwelijks nog werk nodig hebben. Dit komt doordat de onderdelen er na het uitwerpen uit de spuitgietmatrijzen min of meer afgewerkt uitzien. Tegenwoordig is kunststof spuitgieten een milieuvriendelijk proces. Het plastic afval dat hoe dan ook tijdens het productieproces ontstaat, kan opnieuw worden gemalen en hergebruikt. Het proces genereert dus zeer weinig afval.

Wilt u een kunststof product laten spuitgieten? Klik hier voor de website van HSV TMP.