Heroesinarizona
Image default
Business / Transportation and Logistics

Narrowcasting; hoe werkt het?

Wie wel eens in de wachtkamer van een ziekenhuis komt of in een modern uitgeruste sportschool, heeft ze vast wel eens gezien; de grote schermen met informatie over diverse onderwerpen die relevant zijn voor het bedrijf. In een ziekenhuis kan dat bijvoorbeeld informatie zijn over wachttijden, in een sportschool word je geïnformeerd over het aanbod van lessen en tijden en in de wachtkamer van de tandarts word je ingelicht over de verzorging van je tanden en kiezen. En dat zijn slechts enkele voorbeelden. Eigenlijk is het niet meer dan informatie uitzenden op moderne beeldschermen. Het grote voordeel van deze manier van nieuws uitzenden is dat het voor bedrijven zowel intern (medewerkers van een bedrijf) als extern (bezoekers, klanten) een perfecte informatiebron is om te communiceren.

Elektronische nieuwsbrief

Simpel gezegd is narrowcasting een soort van elektronische nieuwsbrief. Overal waar u bent in een bedrijf kunt u geïnformeerd worden over de laatste nieuwtjes. De schermen hangen vaak bij de ingang van een bedrijf of bij de wachtruimtes. Maar ook bij een koffieautomaat kunnen deze schermen hangen. Onder het genot van een kopje koffie de laatste nieuwtjes lezen. Kortom, ruimtes in het bedrijf waar veel mensen komen, zijn uitermate geschikt voor deze manier van communicatie.

Wat is het voordeel van narrowcasting

Het grote voordeel van dit medium is dat het nieuws dat wordt uitgezonden, van het bedrijf zelf is. Nieuws dat door medewerkers zelf wordt uitgezonden. Daardoor is iedereen is er op de een of andere manier bij betrokken.

Voorbeelden van presentaties

Narrowcasting voor interne presentaties gaan bijvoorbeeld over het lokale nieuws, weerberichten, vacatures, verkeersinformatie, regionaal nieuws en nog veel meer.

Wat heeft uw bedrijf nodig voor de installantie?

Voor het uitzenden van deze informatie is speciale software nodig. Daarnaast hebt u lcd schermen nodig waarop de informatie wordt vertoond. Deze software en hardware worden geleverd door een professioneel bedrijf dat veelal grafische experts in dienst heeft. Bij deze leveranciers is het vaak mogelijk om trainingen te volgen om het systeem onder de knie te krijgen.